Wie wij zijn


Eva

Ik ben Eva. Moeder van Mats, Abe en Hannah, drie fantastische kinderen, voormalig productie/zakelijk leider in de theaterwereld en mede-eigenaar van Firma Zoethout. Tot aan de oprichting van Firma Zoethout heb ik veel getwijfeld aan wat ik ‘later wilde worden’. Fysiotherapeut, wereldreiziger, meubelmaker, barista, tentenbouwer? Nu ben ik erachter. Mede-eigenaar van een zelf opgezet bedrijf waarin alles wat ik leuk vind samenkomt. Ik hou er van om iets wat al bestaat nieuw leven in te blazen.

Toch belandde ik na veel zoeken en uitproberen op de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen en na het behalen van mijn bachelor diploma kwam ik te werken als theaterproductiemedewerker. Organiseren en leidinggeven vond ik leuk en daar haalde ik ook voldoening uit, maar ik miste bezieling voor het vak. Waar was de echte passie? Eva en Marloes met randToen begon er iets te kriebelen wat ik niet meer kon en wilde ontkennen. Ik wilde óok mijn handen uit de mouwen steken; mooie, unieke, verweerde meubels opknappen. Hoe kon ik deze twee dingen samenbrengen? De handige, creatieve Eva en de zakelijke, organiserende Eva. In de zomer van 2013 sprak ik Marloes hierover, zij worstelde met hetzelfde. En van het één kwam het ander.

Marloes

Ik ben Marloes. Moeder van het liefste meisje en het liefste jongetje van de wereld, Etta en Joseph. En ik ben mede-eigenaar van Firma Zoethout. De weg die tot Firma Zoethout heeft geleid was kronkelig. Maar als ik er nu op terugkijk, ook wel logisch. Ik heb er altijd al van gehouden om 'dingen te maken, te creëren'. Als kind waren dat tekeningen en ingerichte poppenhuizen, of playmobil- en legohuizen. Later werden dat dans- en beeldende theatervoorstellingen met een nadruk op sfeer en surreële vormgeving. Hoewel ik daar erg veel plezier in had, ontbrak me het vertrouwen dat ik daarmee zou doorbreken. Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Na de dansacademie startte ik daarom met de studie Algemene Cultuurwetenschappen. Erg interessant, maar een toekomst achter de computer zag ik niet zitten. En na het behalen van mijn master diploma was ik voor mijn gevoel weer terug bij af.Na flink wat getwijfel en gezoek: wat wil ik, wat moet ik nou met mijn leven?, kwam ik tot de conclusie dat ik dat kleine meisje in mezelf weer terug moest vinden. Dat meisje dat graag poppenhuizen inrichtte, en van tekenen en schilderen hield. Een aantal maanden nadat Etta geboren was, voerden Eva en ik eens een goed gesprek. We bleken allebei dezelfde drang te voelen. En van het één kwam het ander. 

 

FIRMA ZOETHOUT WERD GEBOREN

Van het één kwam het ander. In de zomer van 2013 besloten we het erop te wagen. We begonnen een bedrijf voor mooie dingen. Zo kunnen we met onze handen bezig zijn en de wereld een beetje mooier maken. Firma Zoethout. Een bedrijf in oude, robuuste en tijdloze meubels en speelgoed. Opgekocht op stoffige rommelmarkten, brocantes en vide-greniers, en vervolgens door ons gerestaureerd en opgeknapt. Van dit idee werden we erg enthousiast, maar het kon nóg beter. Laten we iets beginnen waar we zélf ook behoefte aan hebben, wat we hard hebben gemist in onze eigen zoektocht naar baby- en kinderattributen. Namelijk mooie, duurzame, tijdloze en robuuste kindermeubels. Met een verhaal. Gebruikt, uniek en doorleefd. Firma Zoethout werd geboren.

Allemaal2

 

FIRMA ZOETHOUT BEGON TE GROEIEN

 

Na een aantal jaar met zijn tweeën hard gewerkt te hebben, begon Firma Zoethout serieus te groeien. We konden wel wat hulp gebruiken. Inmiddels werken we met een aantal meiden in de werkplaats en op kantoor; in loondiens, als zzp-er, vrijwillig of als stagiair(e). Het kan nu soms erg druk zijn in onze werkplaats, maar ook ontzettend gezellig!