Goed om te weten

                                  

marloeskleiner rechts witEen meubel van Firma Zoethout in huis

  • Elk meubel behandelen we met zorg en aandacht, en onze strategie passen we volledig aan op het meubel. Toch blijft het een oud meubel, dat wil zeggen, een meubel dat er al één of meerdere levens op heeft zitten. Dit maakt vintage meubels juist zo mooi, maar het betekent ook dat het meubel niet meer zo strak is als een nieuw houten meubel. Wij zorgen ervoor dat het meubel stabiel is en dat alles werkt. Het meubel is volledig gebruiksklaar.
  • Het gebeurt een enkele keer dat het hout door blijft werken in huis. Hout is immers een natuurproduct. Dit betekent dat het reageert op zijn omgeving. Bij koud en droog weer kan hout krimpen, bij een vochtig klimaat kan het uitzetten. Bij aankoop tref je daarom een potje verf in het meubel aan. Zodat kleine kiertjes die door de werking van het hout zijn ontstaan, of andere beschadigingen weg gewerkt kunnen worden.
  • Een veelvoorkomend bijproduct van een houten vintage meubel is houtworm. Helaas valt hier bijna niet aan te ontkomen. Omdat bijna al onze meubels bij binnenkomst last hebben (gehad) van houtworm, spuiten we ze allemaal in met professionele anti-houtwormspray. Deze spray heeft een apart luchtje. Soms is deze geur nog licht te ruiken in de kast. Binnen een aantal weken verdwijnt de geur vanzelf.


 

Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Copyright 2022 Firma Zoethout | Design & Realisatie: Cross Media Creations