Waar moet je aan denken bij het kopen van een commode?

~door Anne Hielckert~

Een commode? Waar heb je dat ding eigenlijk voor nodig? Om je kindje op te verschonen, te wassen en aan- en uit te kleden. Het is een fijn moment tussen jou en je kleintje. En dus is het fijn als je een meubel hebt staan waar je alle verzorgingsproducten bij de hand hebt en dat voldoet aan jouw wensen. Bij Firma Zoethout bouwen we dressoirs en onderkasten om tot commodes. Er zijn een aantal factoren waar wij rekening mee houden als we aan de slag gaan met een commode.

Ben je op zoek naar een mooie (vintage) commode, dan hebben wij de volgende tips voor je...

Tip 1 ~ Hoe groot moet een commode zijn?

Op je commode komt een aankleedkussen. De gemiddelde afmetingen van het kussen zijn 47 cm breed en 70 cm lang. Je wilt een blad dat minstens deze afmetingen heeft. Een commode is gemiddeld 90 cm hoog. Zijn jij en je partner langer dan gemiddeld? Ga dan voor een iets hogere commode. Ben je iets minder lang, kies dan voor iets lagers. Maar zorg er voor dat de commode in elk geval tussen de 85 en 100 cm hoog is.

Tip 2 ~ Wil je lades of deurtjes?

Voor beide opties valt iets te zeggen. Lades zijn makkelijker voor kleinere spulletjes. De sokjes, watjes en schoentjes verdwijnen zo niet achterin de kast. Deurtjes zijn eenvoudig met één hand te openen, zo kan je altijd je andere hand op je baby’tje houden. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een combinatie van de twee.

Tip 3 ~ Denk aan je voeten

Over het algemeen staan commodes op pootjes en heb je hierdoor ruimte om je voeten onder de commode te zetten als je eraan staat. Wij hebben soms kasten die dat niet (meer) hebben. Het is geen must, maar bedenk voor jezelf of je dat belangrijk vindt.

Tip 4 ~ Groot en klein

Bij een grote commode heb je veel ruimte op het blad voor al je spulletjes en je kindje, maar ook in de kast is er lekker veel plek voor kleertjes. Misschien kan je er dan voor kiezen om geen kledingkast te kopen. Die kleine kinderkleertjes nemen nog niet veel ruimte in beslag en dit scheelt weer een meubel in je kinderkamer. Het kan natuurlijk zijn dat je geen grote commode kwijt kan in de kinderkamer en gedwongen bent om een klein formaat aan te schaffen. Je verzorgingsproducten en spulletjes kan je dan misschien niet op de commode zelf kwijt, maar je kan wel ruimte creëren door bijvoorbeeld een wandplakje boven de commode te hangen.

Tip 5 ~ Een volgend leven

Er komt een moment dat je de commode niet meer gebruikt. Wat doe je dan met je meubel? Wij vinden het heel leuk dat onze commodes ook andere bestemmingen krijgen. Zo worden de kasten nog wel eens als tv meubel gebruikt. En op een brede gang of overloop kan een commode ineens een sfeervolle kast worden waar je je linnengoed of schoenen en winterspullen in kwijt kan. Zo kan je nog langer genieten van je meubel en is de commode nog een volgend leven gegund.

Het zou goed kunnen dat je nu ineens bedenkt dat dat ene kastje wat nog op zolder staat eigenlijk best geschikt is als commode. Maar dat het nog wel een opknapbeurt kan gebruiken. Natuurlijk kunnen wij dit voor je doen, maar als je een beetje handig bent, kan je dit project ook zelf aan gaan. In een eerdere blog geven we 6 basic tips over het zelf opknappen van een vintage meubel. Hou onze website goed in de gaten voor volgende blogs met nog meer tips over het stylen en inrichten van de kinderkamer. Je kan je ook abonneren op onze maandelijks update.

- 24 maart 2020 -

Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Copyright 2022 Firma Zoethout | Design & Realisatie: Cross Media Creations