Tips om zelf een vintage meubel in de verf te zetten

~door Annelies Gouw~

Eerder hebben we een blog geschreven over het kaal maken van een meubel, maar hoe krijg je nou die mooie kleur er netjes op geschilderd? In deze blog geven we wat tips en handvatten om je meubel zo professioneel mogelijk in de verf te krijgen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik de indeling van een kast wil bepalen

~door Anne Hielckert~

In een eerdere blog hebben we het uitgebreid gehad over het aanschaffen van een commode voor de babykamer. Bij Firma Zoethout verkopen we óók hele mooie kledingkasten voor op de kinder-/babykamer. Wij komen in onze werkplaats veel verschillende kasten tegen met de meest uiteenlopende indelingen. Bestel je een kast 'op maat' bij ons, dan is bijna iedere indeling mogelijk, een beetje afhankelijk van hoe de kast in elkaar zit. Er zijn een aantal overwegingen die je kan meenemen wanneer je de indeling van de kast wilt bepalen.

Zelf een vintage meubel schilderen? Zo herken en verwijder je hardnekkige onderlagen!

~door Anne Hielckert~

Sta je op het punt een houten vintage meubel te upcyclen en een mooi kleurtje te geven? Check dan eerst even de onderlaag. Want niets is vervelender dan verf die niet goed hecht en je weer helemaal opnieuw kan beginnen!

Vintage meubels zijn vaak afkomstig uit een tijd waarin men het mooi vond om het hout zelf goed zichtbaar te laten. Deze meubels zijn op verschillende manieren behandeld om ze toch te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wij hebben inmiddels honderden meubels opgeknapt en weten dat er twee veelvoorkomende (hardnekkige) lagen zijn.

Waar moet je aan denken bij het kopen van een commode?

~door Anne Hielckert~

Een commode? Waar heb je dat ding eigenlijk voor nodig? Om je kindje op te verschonen, te wassen en aan- en uit te kleden. Het is een fijn moment tussen jou en je kleintje. En dus is het fijn als je een meubel hebt staan waar je alle verzorgingsproducten bij de hand hebt en dat voldoet aan jouw wensen. Bij Firma Zoethout bouwen we dressoirs en onderkasten om tot commodes. Er zijn een aantal factoren waar wij rekening mee houden als we aan de slag gaan met een commode.

Ben je op zoek naar een mooie (vintage) commode, dan hebben wij de volgende tips voor je...

6 basis DIY tips

Een vintage kast opknappen?

Onze 6 basic DIY tips

We kennen het allemaal wel: dat leuke kastje van oma, oudtante Clara of gewoon die ene impulsaankoop van de kringloop. Dat ene kastje wat al een jaar op zolder staat, maar nog wel een beetje liefde nodig heeft voordat het een leuke eyecatcher op de kinderkamer kan worden.

En daar zit het ‘m nou juist in: dat beetje liefde. Want waar bestaat die liefde dan uit en hoe kunnen we dat het beste toepassen?

Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Copyright 2022 Firma Zoethout | Design & Realisatie: Cross Media Creations